طريقة عمل لانشون الفراخ
النتائج 1 إلى 4 من 4

الموضوع: طريقة عمل لانشون الفراخ

  1. #1
    تاريخ التسجيل
    Aug 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندسة زراعية
    الجنس
    أنثى
    المشاركات
    261

    طريقة عمل لانشون الفراخ




    المقادير:
    400حم صدور فراخ
    2م ك شوفان
    1\2م كبصل بودر
    ملح فلفل
    1م ك جيلاتين مذابة فى كوب ميه
    70 جم زبدة صفرة لاعطاء الملمس الناعم
    زتيون اخضرحسب الرغبة
    الطريقة
    نسلق الفراخ فى قليل من الميه ثم نضربها فى الكبة وهى سخنة ثم نضيف عليها الجيلاتين المذاب ونضربها مرة تانية
    ناخذ الشوفان بعد نقعه شوية فى الميه ونضربه فى الكبة ثم يخلط جيد مع الزبد والتوابل
    وبعد ذلك نضعه (خليط الفراخ مع الشوفان )ونضربه مرة تانية حتى نحصل على قوام مشابه للمارنج
    ثم نضع الخليط فى قالب مبطن بطبقة من البلاستيك ونضع الزيتون عليه مع الطرق على القالب لخرو ج الهواء منه ثم ندخله الثلاجة وفى اليوم التالى نخرجه ونقطعه طرنشات وبالهنا والشفا
    جربوه وان شاء الله يعجبكم


    مواضيع مشابهة:

  2.    روابط المنتدى



  3. #2
    تاريخ التسجيل
    Sep 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندس كمبيوتر
    الجنس
    ذكر
    العمر
    51
    المشاركات
    1,064

    مشكورة اختنا وصفة هايلة وسوف اجربها بس ما هو الشوفان ومن اين اشترية ومن اين اشترى جيلاتين تحياتى لكى


  4. #3
    تاريخ التسجيل
    Aug 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندسة زراعية
    الجنس
    أنثى
    المشاركات
    261

    ا لشوفان عبارة عن حبة القمح الكامل لكنه على شكل رقائق ويباع عند  محلات بيع الحلويات وكذلك الجيلاتين لو انت من القاهرة من العتبة 


  5. #4
    تاريخ التسجيل
    Jan 2012
    الدولة
    Iraq
    المهنة
    صاحبة مزرعه
    الجنس
    أنثى
    العمر
    65
    المشاركات
    2,971

    عزيزتي bakynam

    ممنونه كثير على وصفاتك الجميله اليوم

    خصوصا هي مســاعده للامهات لبدء العام الدراســي

    وهــذه الوصفات مهمه لســندويش المدارس

    هل جربتي ان تحشي اللانشون بالمكسرات والجزر المسلوق عند وضعه بالقالب؟

    بيجنن منظره عند استخراجه وتقطيعه

    رائعه بوصفاتك عزيزتي ماشاءالله ست بيت بشهادة نوره ههههههههههه